Trăind într-o societate în care omul este din ce în ce mai mult preocupat de propria-i persoană, este din ce în ce mai puţin tolerant uitând să privească în jurul său şi fiind din ce în ce mai puţin receptiv la nevoile semenilor săi, este nevoie să învăţăm să convieţuim şi să ne respectăm, indiferent de diferenţele dintre noi iar pentru ca viitorul adult să fie unul tolerant trebuie ca fostul copil să fi fost îndrumat pe drumul toleranţei.

Școala Gimnazială Specială Nr.1, Municipiul Ploieşti a lansat şi este implicat în mai multe proiecte educaţionale pentru a atrage atenţia asupra nevoilor elevilor cu CES cât şi pentru a pregăti inserţia socială a acestora prin educarea timpurie a elevilor fără CES în spiritul toleranţei.

DINTRE PROIECTE:

ALTE ACTIVITĂȚI

,,În așteptarea lui Moș Crăciun’’

  • Data: 10.12.2014
  • Clasa: a III a
  • Responsabili: Prof.  diriginte  Ilie Iulia
  • Prof. ed. Munteanu George
  • Locul desfășurare: sala de clasă
  • Participanți: 11 elevi din clasa a III-a
  • Durata: 2 ore
  • Scop:  Dezvoltarea interesului față de tradițiile țării noastre

Obiective:

  • să exprime mesajul religios al Nașterii Domnului prin poezie și colinde
  • să interpreteze roluri diverse
  • să execute diferite mișcări în funcție de ritm
  • să participe cu interes la activitate

Pentru a întelege mai bine viața oamenilor care au reușit să păstreze asemenea obiceiuri, prin cunoașterea directă a datinilor de Crăciun, elevii clasei a III a au pregătit un program artistic format dintr-un colaj de colinde cu acompaniament instrumental, poezii și joc de rol

În cadrul concursului ,,Știu sa dansez’’( Ritm și mișcare), copiii au executat dansuri simple cu diferiți pași de dans.

Copiii au fost premiați cu dulciuri și diplome, din comisia de jurizare făcând parte și părinții elevilor clasei a III-a.

8 FEBRUARIE 2014

” UNIVERSUL FORMELOR ȘI CULORILOR” , secțiunea Arta ecologică, mărțișoare din materiale reciclabile ,

-concurs inițiat de Școala Gimnazială Specială Nr.1, Ploiești și Școala Profesională Specială, Plopeni, 28.02.2014

OCTOMBRIE 2013

ACTIVITATEA „Toamnă,toamnă harnică și de roade darnică”

Scopul:

  • Exersarea abilitatilor si deprinderilor implicate in realizarea unor sarcini de autogospodarire si stimularea responsabilitatii prin participarea la  diverse activitati casnice.
  • Grup tinta: elevii Scolii Gimnaziale Speciale Nr. 1 Ploiesti
  • Coordonator: Prof. ed.  Ion Claudia

Obiective:

  • Utilizarea cunostintelor in desfasurarea unor lucrari in bucatarie
  • Organizarea locului de munca si a activitatilor de realizare a unor produse pe etape
  • Exersarea deprinderilor de ordine si igiena
  • Cultivarea conduitei independente,autoservire si autocontrol in situatii de viata

          Descrierea activitatii:

           Activitatea extracurriculara desfasurata pe data de 30 octombrie 2013 cu elevii Scolii Gimnaziale Speciale Nr.1 avand tema ,,Toamna,toamna harnica si de roade darnica-colectarea de legume si fructe si conservarea lor pentru iarna” a avut ca scop familiarizarea elevilor cu procesul de tratare a legumelor si fructelor specifice toamnei pentru a putea fi pastrate timp indelungat si consumate cu aceleasi proprietati si nutrienti ca in forma lor proaspata.

           Obiectivul fundamental al actiunii desfasurate de elevi sub indrumarea dirijata a cadrelor didactice a fost elaborarea unor borcane demonstrative cu legume si fructe de toamna, folosind metode traditionale de conservare precum sterilizarea (incalzire la temperaturi mai mari de 100 grade C), adaos de sare sau zahar, metode prin care sunt distruse microorganismele care pot provoca alterarea produselor conservate si care ajuta la prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor.

Desfasurarea activitatii, fotografii (2)


 DECEMBRIE 2011

  CONCURSUL ” SĂRBĂTORI CU SPOR”

       Elevii Centrului Școlar Special Ploiești, îndrumați de cadrele didactice, au confecționat cu drag și multă îndemânare felicitări pentru sărbătorile de iarnă.

 Pentru ca satisfacția muncii elevilor să fie cât mai intens trăită și munca de echipă promovată, cadrele didactice au organizat competiție între clase dar, la premiere,… surpriză, surpriză: nu a fost acordat decât locul I!

 Fiecare clasă, funcție de specificul ei (vârstă, tipuri/grade de deficiență, e.t.c.) a creat câte un panou minunat, fiecare fărâmă de creație exprimând intens bucuria și frumusețea sensibilelor suflete.


MAI 2011

ECHIPA DE DANSURI TRADIŢIONALE

“HORA ROMÂNEASCĂ”

A CÂŞTIGAT  LOCUL I LA FAZA JUDEŢEANĂ!!!

Coordonatori:

  • Dir. Prof. Claudia Gociu
  • Prof. Cornelia Dediu
  • Prof. Georgeta Dickemann Ioniţă

      La început a fost dorinţa inimoşilor voluntari de la Grupul Şcolar  Administrativ şi de Servicii “Victor Slăvescu” Ploieşti, coordonaţi de prof. Daniela Gociu, de a-şi găsi prieteni în Centrul Şcolar Special Ploieşti, de a-i ajuta să descopere lumea, frumuseţea şi valorile vârstei. Timizi, însă cu mult suflet, voluntarii, în câteva săptămâni au reuşit să deruleze o gamă largă de acţiuni şi în acelaşi timp să se descopere pe ei inşişi, să ofere şi  să primească  afecţiune, să fie protagoniştii unor  experienţe de viaţă ce sigur îi vor marca tot restul vieţii. 

Lansarea ideii de a participa la concursul de dans a prins surprinzător de repede, astfel, la prima întâlnire, numărul de voluntari depăşeau cu mult cifra 6. După primele repetiţii a trebuit să stabilim cele 6 perechi, lucru greu de realizat, dat fiind dorinţa tuturor de a fi printre cei aleşi. Astfel că Elena, Rebeca, Alexandra, trei adolescente cu ochii vioi, cu zâmbet cald şi Teodor, Constantin şi Robert “trei pui de roman” au început o pregătire asiduă alături de cei 6 elevi ai Centrului Special Ploieşti: Alexandra, Petrică, Alexandru, Tudorel, Flavia şi Alexandra “Cea Mică”, cum o numesc colegii.

 După primele repetiţii voluntarii au devenit “profesori” şi alături de coordonatori repetau, transpirau, numai din dorinţa ca dansurile să “iasă bine”, să se sincronizeze, să aibă ţinută, atitudine.

 Obţinerea locului I la faza judeţeană i-a ambiţionat, motivat, iar efortul muncii , a repetărilor nenumărate nu li  s-a mai părut greu. Surprindeam pe unii dintre elevi că şi în pauze repetau în clasă, pe holul şcolii  doar din dorinţa de a executa cât mai corect paşii învăţaţi.

 Să vă mai spun de explozia de bucurie ce se citea clar pe chipurile lor când a fost anunţat clasamentul la faza regională?  Cred că vă puteţi imagina!

 Aceste luni de muncă în echipă au reuşit să consolideze relaţiile, să valorizeze fiecare partener, să ducă dincolo de poarta şcolii ideea că împreună se pot realiza lucruri nebanuit de frumoase.